Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myšlenka, že vnímavý a tudíž vzdělaný, empatický a tudíž spravedlivý, silný a tudíž akční jedinec prosazující svá tzv. lidská práva může být určujícím článkem společnosti je nesmysl. Dnešní společnost je tak komplexní, že jedinci nezbývá nic jiného, než podřídit se a nebo bojovat za osobní prosazení se, mnohdy za potlačování práv a svobod svého okolí ( pozitivní diskriminace menšin, popírání kulturních stereotypů které ovšem nějak vznikly). Dosavadní vývoj společnosti byl podporován nikoliv lidskými právy, ale stanovením idejí a pravidel pro fungování společnosti. Liberalismus, socialismus, náboženské státy atd. Navíc je nutné sledovat a prosazovat ještě obecnější zájmy globálního užívání zdrojů a ekologii. Svoboda a lidská práva jedince jsou dnes pouze propagandou globálních ekonomických korporací pro prosazení většinou amerických zájmů ve světě.

Vámi zmiňovaná povinná školní docházka dokázala vymýtit negramotnost a všeobecný přehled obyvatel v technické i kulturní oblasti. Individuální vzdělávání může sloužit pro vzdělávání menšiny, nikoliv pro všechny členy společnosti. A tak je možno diskutovat dál a dál....

2 0
možnosti

Tzv. lidská práva vymyslel bílý člověk evropského typu, ovlivněný západním křesťanstvím. Trvalo mu to tisíc (1 000) let.

To právě dokazuje, že jsou na Zemi a mezi lidstvem různé civilizace!

Ty ostatní by je mohly akceptovat pouze v případě, že by vlastní civilizaci odmítly!

Bohužel, dnes vlastní civilizaci odmítáme my!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS